O Restaurantu Zaboky

Na istočnom ulazu u Zabok, svega dvjesto metara od zagorske autoceste Zagreb-Krapina smjestio se restoran Zaboky. U samom srcu Hrvatskog zagorja, okružen obiljem kulturnih i prirodnih znamenitosti, jednostavno je nepromašiva točka posjetiteljima i turistima. Restoran Zaboky svojim nazivom predstavlja dio stare povijesti grada Zaboka. Ime Zaboky de Zabok datira još iz 15. stoljeća, a restoran Zaboky nosi naziv plemičke obitelji Zaboky, koja je živjela u staroj drvenoj kasteli podno kapelice Sv.Antuna. Svojim radom započeo je prije dvanaest godina, te se kasnije tvrtka širi otvaranjem pekarnice, prodavaonice brze hrane i pub-a.

Žudite li za zagorskim specijalitetima, tražite li neko dobro vino, treba li Vam prostor za svadbu ili jednostavno želite provesti ugodno vrijeme s Vašim prijateljima i obitelji, pronašli ste pravo mjesto. Restoran posjeduje vlastito parkiralište za cca 100 automobila. U unutrašnjosti restorana, na katu, kapaciteta 180 sjedećih mjesta pogodan je za svadbene večere, razne druge proslave ili pak za razne poslovne sastanke u odijeljenoj manjoj prostoriji. U prizemlju restorana nalazi se vinoteka kapaciteta 60 sjedećih mjesta. U rustikalnom ambijentu vinoteke, sa ribnjakom, krušnom peći, te pianninom gostima se nude razni gurmanski specijaliteti, riblji specijaliteti i plodovi mora, te razni naresci i prilozi. Iz ponude domaće zagorske kuhinje možete izabrati štrukle, puricu s mlincima, racu, buncek sa kiselim kupusom. U ponudi pića možete kušati jedno od domaćeg vina iz podruma obitelji Tkalčević, nagrađeno zlatnom nagradom.

Ako pak želite popiti kavicu u toplini zimskoga vrta, novouređena terasa restorana sa ugrađenim kaminom je upravo mjesto za vas.

Restoran radi od ponedjeljka do četvrtka od 8.00 do 22.00 sati, petkom i subotom od 8.00 do 02.00 sata. Petkom možete uživati u zvucima pianina u udobnom ambijentu vinoteke, a subotom uz živu glazbu u sali na katu.